top of page
JRJ-Comissio.jpeg

JOAN RAMÓN JIMÉNEZ

JRJ-FM.jpg

Fallera Major

ALBA VALVERDE I GRAU

JRJ-FMI.JPG

Fallera Major Infantil

NEUS GARCÍA I IBÁÑEZ

JRJ-Gestora.JPG

Junta Gestora

ANNA CALVO I PASTOR
MANUEL ROCA I SANCHIS
CRISTINA GRAMAJE I GARCÍA
MARISOL RICART I TOLOSA

JRJ-President-Infantil.JPG

President Infantil

JULIO CÉSAR IBÁÑEZ I RENGEL 

Història

L’any 1974 un grup d’amics es van animar a fundar la Falla Joan Ramon Jiménez, comptant amb la presència de Maribel Martín, reconeguda actriu a nivell nacional, com a Fallera Major de la comissió.

 

Després de tres exercicis en actiu, l’associació desaparegué durant dos anys per a tornar amb més força al 1979.

 

Des d’aleshores hem plantat cada any de manera ininterrompuda, a excepció dels anys 2020 i 2021 en els que les Falles quedaren suspeses, degut a l’arribada d’una pandèmia causada per la COVID-19. Fins i tot en aquestos exercicis, la comissió es mantingué molt activa organitzant activitats de forma telemàtica i participant en tots els actes que sí es podien celebrar, d’acord amb les mesures sanitàries d'aquell moment.

 

Som una comissió menuda i familiar que lluita dia a dia per arribar a ser tan gran com les persones que la formen. A la Falla Joan Ramon Jiménez ens plantegem nous reptes, nous objectius que poc a poc aconseguim gràcies al treball i la dedicació dels qui la componem. Des del més menut fins al més veterà, tots junts participem a cada acte sense importar l’edat. Els uns aporten l’alegria i les ganes de divertir-se mentre que els altres els enriqueixen amb la seua experiència i amb l’esperança de que algun dia siguen ells els qui ensenyen als que vindran.

 

Per a nosaltres la cultura fallera és molt important i és per això que, any rere any, ens comprometem a treballar pel seu desenvolupament i la seua dignificació. Des de fa uns anys, ens hem focalitzat en el nostre llibret, tractant de dotar-lo amb un contingut de qualitat i comptant amb col·laboradors de renom, que ens han portat a aconseguir molt bones posicions als diversos premis dedicats a aquest àmbit.

 

Un únic sentiment és el que ens uneix, l’amor per la nostra festa. Durant tot l’any treballem de valent fins que arriba el moment de disfrutar al màxim, la setmana fallera, i si el programa d’actes no estava prou complet, nosaltres en vam afegir un propi ara ja fa 25 anys: la traca quilomètrica. Una traca que disparem des del nostre encreuat fins a la comissió veïna d’Abú Masaifa, en la que els més atrevits posen a prova la seua velocitat corrent davant d’ella.

 

Des d’aquestes línies aprofitem per a convidar a tot aquell que vulga disfrutar amb nosaltres a que ens visite i siga partícep de l’ambient faller que es viu al nostre barri. Les portes del nostre casal estan obertes a totes i tots i des d’ací vos animem a que vingueu a conèixer-nos de més a prop. Vos esperem!

 

ESBOSSOS 2022

Secció Primera

12. JRJ GRAN.jpg

Lluita de Déus, lluita de poders

Bernat i Esteller

Secció Primera

12. JRJ INF.jpg

Saps per què...?

Bernat i Esteller

MONUMENTS 2022

JRJ 2022.jpg

4rt Premi Secció Primera

Lluita de déus, lluita de poders

Bernat i Esteller

2on Premi Secció Segona

Saps per què...?

Bernat i Esteller

JRJ 2022 - Infantil.jpg
Coberta-JRJ 2022.jpg

LLIBRET 2022

EL VERÍ DEL FOC
2022

Coberta-JRJ2 2022.jpg

MONUMENTS DESTACATS

bottom of page