top of page

Exaltació Fallera Major Xàtiva Laura Martí i Sanz

El passat dissabte al Gran teatre va tenir lloc l’acte d’exaltació de Laura Martí i Sanz com a Fallera Major de Xàtiva així com de les seues dames d’honor.

L’acte va començar amb totes les comissions desfilant pels carrers de la ciutat fins a recollir Laura del seu domicili per dirigir-se tots junts en comitiva fins a l’ajuntament, on va ser rebuda per l’Alcalde de la ciutat, Roger Cerdà i la regidora de Falles Lena Baraza per tal de fer-se la foto de família amb les falleres majors i presidents de les falles, així com per les diferents delegacions que ens visitaren.


A les 20h donava inici el solemne acte d’exaltació, rebent cadascuna de les dames d’honor la banda que les acredita com a tal, la primera a desfilar pel corredor central fou Mireia Vidal seguida de Laura García, Laura Casamayor i Carla González.

Arribava el moment més esperat de la nit on acompanyada per les 21 salves d’honor, Laura Martí desfilava fins a l’escenari per rebre de mans de l’alcalde la banda i insígnia que l’acreditava com a la màxima representant dels fallers xativins.

Posteriorment fou el torn de les representants de cadascuna de les comissions de la ciutat que volien acompanyar Laura en un dia tan especial per a ella, rendint també pleitesia la Fallera Major d’Alzira i la seua cort, la Fallera Major de Picanya i els representants de Jumilla.


Una vegada finalitzades les visites de cortesia, fou el torn de la comissió Verge del Carme, qui va rebre un quadre commemoratiu pel seu 50é aniversari, el cos de policia local va veure reconeguda la seua tasca amb l’insígnia d’or atorgada pel president de la Junta local Fallera, Jesús González i Sarión, arribant posteriorment a un dels moments més emotius de la nit, on Maruja Ortolà i Morant, va rebre el socarrat d’honor per la seua trajectòria fallera i estima de la festa.

Finalment i asseguda Laura al lloc més alt va ser el torn de conéixer la mantenidora de l’acte, un secret guardat fins eixe mateix moment, sent Agueda Martí i Rubio, l’encarregada d’enaltir la figura la mateixa, finalitzat l’acte amb el parlament del president executiu i de l’Alcalde de Xàtiva.

Al següent enllaç, pots vore les fotos de l’acte.

3 visualizaciones0 comentarios

Commenti


bottom of page