top of page

La I Gala de Teatre Faller de Xàtiva tindrà lloc en novembre

La Junta Local Fallera de Xàtiva com a col·laborador presenta la I Gala de Teatre Faller de Xàtiva que tindrà lloc el proper dissabte 7 de novembre al Gran Teatre de la ciutat.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest dimarts les bases per al concurs vinculat a la I Gala de Teatre Faller, organitzat per les regidories de Falles i Gran Teatre amb la intenció de reprendre l’activitat festiva i mostrar la cultura del món faller.

Aquesta gala naix gràcies a la qualitat de les comissions de la ciutat per interpretar obres teatrals durant les seues presentacions, tant a la primera com a la segona part, i a la Mostra de Teatre Faller que es celebra cada any a la Fira d’Agost.

Podran participar totes les comissions falleres de la ciutat que així ho indiquen de forma expressa. La representació guanyadora obtindrà un premi de 1.000 euros, i hi haurà també un banderí per a la millor actriu, un banderí per al millor actor i un banderí commemoratiu per a tots els participants.

Les obres teatrals estaran realitzades de forma exclusiva per membres de la pròpia comissió, sent motiu de desqualificació la intervenció d’actors o actrius professionals que no siguen components de la falla en qüestió.

El jurat estarà conformat per tres persones relacionades amb aquest àmbit mitjançant la seua professió, i triades per l’Ajuntament de Xàtiva, sense que cap d’elles pertanya a cap comissió fallera de la ciutat ni a l’executiva de la Junta Local Fallera. Aquest jurat haurà de tenir en compte, especialment, l’esforç d’una comissió en fer representacions en valencià.

L’obra a representar serà un sainet valencià o obra curta, d’una durada màxima de 30 minuts, i la temàtica serà lliure podent tractar-se d’obres originals o adaptacions d’obres ja existents.

Pel que fa a les puntuacions, es tindrà en compte la idea i l’originalitat (25%), la dicció dels actors i actrius i la seua interpretació (40%) i els decorats, l’atrezzo, el vestuari i l’elecció de músiques i aspectes estètics (35%). A més a més, també podran haver punts extraordinaris per aspectes com ara la coreografia i composició de música i la interpretació de cançons en directe, ús correcte de la llengua, ambientació exterior i edició de tríptic o cartell especial.

6 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

תגובות


bottom of page