Raval-Comissio.jpg

RAVAL

Raval-FM.jpg

Fallera Major

ANDREA CASTELL I MONRÓS

Raval-FMI.png

Fallera Major Infantil

MARIA ARENAS I PÉREZ

Raval-President.jpg

President

JAVIER SANTAMARGARITA I PINO

Raval-President-Infantil.jpeg

President Infantil

MIQUEL TUR I SISTERNES

Història

La comissió de la falla del Raval situada en la plaça pintor Tudela, en el barri del Raval de Xàtiva va ser fundada l'any 1936, encara que anys després la seua continuació va ser interrompuda. Va ser a partir de l'any 1972 quan el Raval va començar de nou i ininterrompudament va formant-se com la comissió que és hui. Comissió d'un barri treballador formada per famílies, en les quals es ressalta pel treball dels fallers en el casal.

 

Té els seus exemples en presentacions tant en primera com en segones parts de presentació realitzant obres de teatre de tant abast com: La bella i la bèstia, El fantasma de l'òpera, Annie, El rei lleó, “El jorobado de Notre Dame“, Grease, Fama, Aladín, la tenda del horrors…

 

Cavalcades i carrosses de confecció pròpia en les quals està present el treball, imaginació i el bon fer de la comissió. Pioners en realitzar cotxes de ral·lis arribant fer qualsevol tipus de bogeria com: Tancs, helicòpters, tramvies , carruatges, Vaixell pirata, el Batmóvil, un Formula 1…

 

En el Raval sempre ens hem esforçat per estar present en totes les seccions i intentar destacar en el major número possible d'elles.

 

Falla de gent de casalet, de cercaviles, de divendres al casal, de treball, constància, imaginació i esforç sense deixar de costat els monuments que són part indispensable per a la nostra festa.

 

Sempre hem apostat per monuments però especialment en els últims anys la nostra falla torna a apostar per estar en la secció especial i recordar al Raval de la dècada dels 70 i 80. I així en el 2018 , 31 anys després de l'últim premi en secció especial, la nostra comissió fa història i s'alça amb el màxim guardó a les mans de l'artista alzireny Ferni Llopis.

ESBOSSOS 2022

Secció Especial

3. Raval GRAN.png

Sacrificis

Ferni Llopis

Secció Especial

3. Raval INF.jpg

Viatjant

Ramón Olivares

MONUMENTS 2022

Raval 2022.jpg

3er Premi Secció Especial

Sacrificis

Fernando Llopis

1er Premi Secció Especial

Viatjant

Ramón Olivares

Raval 2022 - Infantil.jpg

MONUMENTS DESTACATS

Llibret Raval.png

LLIBRET 2020