top of page
Portada pasdobles.png

La festa de les falles abasta moltes vessants: culturals, festives, lúdiques, tradicionals i... tantes altres que fan que la mateixa siga única en el món, però d’entre totes aquestes en destaca la que és escoltada amb el sentit de l’oïda, LA MÚSICA, que amb un tancar d’ulls, ràpidament, ens pot « transportar» a imaginar una baixada de Sant Josep en un dia assolellat o fins i tot eriçar la pell només en escoltar les dues primeres notes d’un pasdoble.

Per tot l’esmentat abans, des de la Junta Local Fallera de Xàtiva, sent president, Jesús González, es va decidir apostar per la música però no en la vessant de les peces més tradicionals o d’aquelles melodies que et fan ballar en un acte qualsevol.

 

D’aquesta iniciativa i junt amb la Societat Musical «La Primitiva Setabense», «La Vella» de Xàtiva, i baix la direcció artística, en aquells moments, de Paco Sánchez Roca, és va crear el Concurs Nacional de Composició de Pasdobles Fallers, amb la finalitat de dotar a la ciutat de Xàtiva i al seu «món faller de peces úniques, amb la finalitat que els pasdobles guanyadors portaren el nom de les falleres majors de la ciutat de cadascun dels anys de Concurs.

Des d’aquell 2016, en que va tindre lloc el primer dels concerts i on s’estrenaren els dos primers pasdobles, han estat 4 les edicions de l’esmentat Concurs de Pasdobles Fallers, amb un total de 10 pasdobles guanyadors. Amb aquest bagatge, tant la Junta Local Fallera de Xàtiva com “La Música Vella”, estimàrem oportú editar un disc amb aquestes peces, per tal de fer que les mateixes perduren en el temps,en el record i en la cultura xativina, a més a més de ser difoses per tot arreu i amb la finalitat que en el transcórrer dels anys es puguen editar nous discos amb pasdobles fallers.

bottom of page