top of page

Nota de premsa Falla Benlloch: Llibret Explicatiu Falla Benlloch “Conte ve de contar”

La comissió fallera de la Plaça Benlloch Aleixandre VIé va presentar divendres passat 14 de febrer el que serà el seu llibre explicatiu de l’exercici 2020. La portada ha sigut elaborada per l’artista gràfic valencià, David de Limón, conegut pels seus nombrosos “grafitis” per la ciutat de València, i per ser l’encarregat de les il·lustracions de la signatura electrònica Samsung dins del Tall Engonals del carrer Colón de la mateixa Ciutat. En ella podem veure la que serà la temàtica d’aquest, els contes, perquè el monument que plantaren el març vinent, tracta sobre aquesta temàtica.

Coberta del llibret, elaborat per David de Limón

En el seu interior, a part dels apartats protocol·laris generals, podem trobar una extensa col·lecció d’articles dividits en 5 blocs, “Llavors” on els més joves de la comissió han deixat volar la seua imaginació. seguidament, trobarem l’apartat de “Micro relats” en la qual podem llegir 4 relats curts, però intensos, de temàtica fallera variada. Continuen amb el bloc “Conte veu de contar” que engloba el gruix de l’articulat de l’edició, amb múltiples textos, en els quals regna l’enfocament satíric sobre els diferents aspectes que engloba l’activitat fallera de la ciutat, en els quals es parla sense embuts de la situació actual de les falles. A continuació, trobarem un quart bloc, ric en contingut, amb articles amb un enfocament històric i d’estudi sobre temes relacionats amb els contes i les falles. Per a finalitzar la part literària, a semblen 3 textos dedicats a persones vinculades amb la comissió que ens han deixat durant aquest exercici, com han sigut, Pepe Santamaría, Miguel Cortes i l’artista Antoni Grau.

Conductors de la presentació del llibret

Enguany aquesta comissió ha apostat per enfortir la seua ja de per si important part literària, amb 44 textos d’àgil lectura, escrits en la seua gran majoria per autors locals, perquè de tots ells, només 2 han sigut elaborades per persones de fora de la ciutat.

Marives, Fallera Major Infantil de Xàtiva, Cort d’Honor, acompanyants i membres de l’executiva de la Junta Local Fallera junt als conductors

Per a concloure aquest llibre, podem veure la coneguda “Veu Satírica”, característica en les seues publicacions, amb múltiples muntatges humorístics sobre la política local, les falles de la ciutat i la pròpia comissió. En conclusió, un llibre que té molt a contar i escrit sense embuts per cadascun dels quals en ell han participat.

QR per accedir al llibret


8 visualizaciones0 comentarios
bottom of page